Avertismentul care provoaca fiori: „Pregatiti-va pentru epidemiile mortale”

8

Omenirea intra intr-o noua faza, in care epidemiile mortale, precum ″Ebola″⁣, vor deveni ceva normal. Este avertismentul lansat de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care spune ca tarile si institutiile de sanatate trebuie sa se pregateasca.

Loading...

Pâna acum, Ebola a afectat grupuri relativ mici, mai putin Republica Democratica Congo care se confrunta chiar in aceasta perioada cu a doua cea mai ampla epidemie inregistrata vreodata.

Specialistii spun ca factorii care favorizeaza aceste crize sunt schimbarile climatice, taierea padurilor tropicale, mobilitatea sporita a populatiilor, conflictele si guvernele ineficiente.

Peste 2.000 de persoane au contractat virusul Ebola si 1.346 au murit dupa declararea epidemiei in urma cu zece luni in estul Republicii Democrate Congo, potrivit ultimelor informatii oferite de Ministerul Sanatatii din aceasta tara.

“De la inceputul epidemiei, numarul total al cazurilor este de 2.008, dintre care 1.914 confirmate si 94 probabile. in total, exista 1.346 de decese (1.252 confirmate si 94 probabile) si 539 de persoane vindecate”, potrivit buletinului Ministerului Sanatatii.

″in pofida acestei situatii, evolutiile din ultimele saptamâni sunt pozitive, insa vigilenta ramâne crescuta”, au afirmat autoritatile congoleze din domeniul sanatatii.