Atentie, romani! Record de temperatura pentru acest an. Joi sunt anuntate temperaturi de pana la 39 de grade

10

Maine am putea avea cea mai fierbinte zi de la inceputul anului. Se vor inregistra 39 de grade Celsius la umbra. Capitala si 21 de judete se vor afla, miercuri si joi, sub avertizare Cod galben de canicula si disconfort termic, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

„Foarte probabil ca maine se vor inregistra cele mai ridicate valori, in aceasta vara, pana in prezent. Pana in momentul de fata, cea mai ridicata temperatura pe care am inregistrat-o in aceasta vara este de 36,3 grade, inregistrata in luna iunie. Privind la statistica valorilor din tara noastra, aceasta valoare este adevarat ca este mai ridicata decat ceea ce ar trebui sa inregistram in mod normal, este o temperatura ce caracterizeaza o zi caniculara, dar este o temperatura foarte departe de zilele de vara in care in tara noastra, pe spatii extinse in zonele de campie, se inregistrau peste 37 de grade.

Loading...

Prin urmare, valorile termice pe care le apreciem a se inregistra maine, in partea de sud a tarii, respectiv temperaturi de peste 37 de grade, mergand poate pana la 39 de grade, tenperatura inregistrata la umbra, la doi metri deasupra pamantului, ar fi de maximum 39 de grade.

Aeste valori termice vor mai fi de interes si pe parcursul zilei de vineri, cel putin pentru regiunile din sudul tarii. (…)

La sfarsitul saptamanii, apreciem ca aceste valori termice vor diminua ca valoare, respectiv temperaturi care sa nu mai atinga 35 de grade, dar este posibil ca pe parcursul saptamanii viitoare sa mai vorbim despre zile in care pragul de canicula, respectiv 35 de grade la umbra, sa fie atins”, a declarat Gabriela Bancila, directorul ANM, conform Digi24.