Atentie, romani! Reactia Altex, dupa ce ANPC ameninta cu inchiderea pentru practici incorecte de Black Friday: „Nu putem fi corecti intr-o piata in care nimeni nu e”

35

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au găsit nereguli în ceea ce pivește reducerile practicate în cadrul campaniei Black Friday de la Altex. Compania sancționată a răspuns că nu poate fi corectă „într-o piață în care nimeni nu e”.

Potrivit unui comunicat al ANPC, inspectorii au făcut în ultimele zile o verificare a mediului online în ceea ce privește modul în care se derulează „Black Friday”, considerat un vârf al promoțiilor anuale.

Loading...

„Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus)”, se arată în comunicatul citat de Antena 3.

Astfel, ANPC susține că echipele au depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site.

„Reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că ei nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e”, au mai transmis reprezenanții ANPC.

Conform acestora, firma a fost amendată cu 50.000 lei și a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte.

ANPC anunță că va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preț” neconformă.

De asemenea, ANPC va informa organele penale cu privire la cazurile de înșelăciune constatate ca urmare a acestor controale.