Atentie, romani! Noi reguli pentru nunti, botezuri sau alte evenimente private, de la 1 septembrie

Guvernul a adoptat in sedinta de luni noi reguli pentru organizarea evenimentelor private. Astfel, creste numarul persoanelor care pot participa la o nunta, un botez sau la alt eveniment privat.

Hotararea de Guvern adoptata luni prevede cresterea numarului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind ca la evenimentele private organizate in interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate in exterior cel mult 100 de persoane.

Loading...

De asemenea, Guvernul a decis prin hotararea adoptata luni deschiderea restaurantelor si a cafenelelor.

Guvernul Romaniei a adoptat in sedinta de astazi, 31 august, Hotararea de Guvern pentru modificarea si completarea anexei nr. 3 la Hotararea Guvernului nr. 668/2020 privind prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei incepand cu data de 16 august 2020, precum si stabilirea masurilor care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel sunt implementate recomandarile transmise de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta prin Hotararea numarul 43, cele mai importante aspecte fiind legate de:

  • permiterea reluarii activitatii restaurantelor si cafenelelor aflate in interiorul unor cladiri, cu respectarea normelor de protectie stabilite de specialisti, activitatea putand fi reluata in judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala de 1,5/1.000 de locuitori;
  • administratorii restaurantelor si cafenelelor, atat a celor de la exterior, cat si a celor de la interior, trebuie sa asigure o distanta de minimum 2 metri intre mese si sa limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masa;
  • se mentine interdictia pentru activitati de tip bar/club/discoteca;
  • reluarea activitatii cinematografelor si institutiilor care organizeaza spectacole sau concerte, cu respectarea anumitor norme de protectie;
  • cresterea numarului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind ca la evenimentele private organizate in interior pot participa maximum 50 de persoane, iar la cele organizate in exterior cel mult 100 de persoane.
Transparenta face diferenta