Atentie, romani! Italia instituie carantina de 14 zile pentru cetatenii romani

Ministrul Sanatatii din Italia, Roberto Speranza, a anuntat vineri printr-un mesaj postat pe Twitter ca cetatenii care vin din Romania si Bulgaria vor intra in carantina timp de 14 zile.

El a precizat ca a semnat un ordin in acest sens si este valabil pentru cei care au fost in cele doua tari in ultimele 14 zile.

Loading...

”Virusul nu este infrant si continua sa circule. Din acest motiv trebuie sa fim in continuare precauti”, a explicat ministrul italian in postare.

MAE precizeaza ca sunt exceptati de la aceasta masura membrii echipajelor mijloacelor de transport de marfuri si de persoane si personalul navigant, precizeaza MAE. Masura se aplica pana la data de 31 iulie, cand va avea loc o reevaluare.

Romania a inregistrat in ultimele trei zile peste 1.000 de cazuri pe zi de noi imbolnaviri. Numarul de infectari a explodat dupa decizia CCR care a permis ca aproximativ 5.000 de romani cu coronavirus sa refuze carantinarea si izolarea.

Este pentru prima data de la redeschiderea frontierelor sale pentru cetatenii straini, pe 3 iunie, cand Italia decide sa aplice regula carantinei pentru persoanele venite dintr-o alta tara a Uniunii Europene.

Hotararea anuntata vineri poate avea un impact semnificativ, intrucat Italia gazduieste mari comunitati de imigranti din Romania si Bulgaria, noteaza DPA.

In Italia epidemia de COVID-19 a depasit faza critica, dar cresterea recenta a noilor cazuri a fost pusa pe seama persoanelor venite din strainatate, si anume cazurile importate.

Joi au fost confirmate pe ansamblul tarii 306 noi cazuri de COVID-19, fata de 282 miercuri, din care 10 decese, arata Aktual24.

Transparenta face diferenta