Atentie, romani! Alerta alimentara la KFC: Protectia Consumatorilor a descoperit bacterii coliforme si streptococi fecali in gheata folosita de KFC pentru bauturile racoritoare!

16

ANPC a descoperit, in urma unor controale, bacterii coliforme si enterococi intestinali in gheata cu care erau preparate bauturile racoritoare in reteaua KFC, a anuntat marti Paul Anghel, directorul general al institutiei de control, relateaza Mediafax.

Loading...

Paul Anghel a precizat ca initial controlul efectuat in retelele fast food privea cantitatea de gheata pusa in pahar, mai mare decat cea prevazuta in normative, consumatorul primind o bautura diluata.

In cadrul controlului au fost prelevate probe de gheata care au fost verificate in laborator, fiind identificate bacterii. „Am vrut sa limitam raspandirea acestei gheti cu probleme, respectiva masina de gheata a fost sigilata, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunostinta ca aceste analize au fost facute si ca au fost depistate si enterococi intestinali. Analizele au fost repetate si in 5 dintre cele 7 unitati verificate s-au gasit in continuare aceste probleme, bacterii coliforme, enterococi, Clostridium, lucruri care sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor incheia documente prin care li se vor opri acele masini de gheata”, a spus Paul Anghel.

Directorul general ANPC spune ca va fi alertat si Ministerul Sanatatii si a fost luata decizia opririi temporare a furnizarii cu gheata pentru bauturile carbogazoase. Inspectorii ANPC au verificat si gheata de la McDonald’s, dar nu au fost descoperite, la analize, nereguli.

Controalele vor fi extinse in toate unitatile, a precizat Anghel, care a adaugat ca producerea ghetii nu era prevazuta in autorizari.