Atentie, parinti! Toate scolile si gradinitele din Bucuresti se redeschid potrivit scenariului galben: elevii revin prin rotatie la ore!

28

Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti a anuntat printr-un comunicat de presa ca Bucurestiul se incadreaza in Scenariul 2 privind deschiderea scolilor. Luni dimineata, Ministerul Sanatatii a publicat datele de infectare cu noul coronavirus pe sectoare si, potrivit acestor date, doar scolile sectoarele 1, 2 si 6 ar fi trebuit sa intre pe scenariul 2 (galben), scrie Digi24.

Scenariul 2 presupune participarea zilnica a tuturor prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, a elevilor din clasele a VIII-a si a XII-a, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie, respectiv revenirea partiala (prin rotatie de 1-2 saptamani) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu si liceu, cu respectarea si aplicarea tuturor normelor de protectie.

Loading...

„Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a comunicat astazi, 07.09.2020, rata de incidenta a imbolnavirilor, cumulata la 14 zile, a carei valoare este de 1,12.

Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea masurilor de organizare a activitatii in cadrul unitatilor de invatamant in conditii de siguranta epidemiologica pentru prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul Bucuresti se incadreaza in Scenariul 2.

Consiliile de Adminstratie ale unitatilor de invatamant vor transmite Inspectoratului scolar al Municipiului Bucuresti si Directiei de Sanatate Publica, propunerile de scenariu in functie de infrastructura locala, pana la data de 08.09.2020.

Propunerile unitatilor de invatamant avizate de Inspectoratul scolar al Municipiului Bucucresti si de Directia de Sanatate Publica vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta. Solutionarea va fi primita pana la data de 10.09.2020”, se spune in comunicat.