Atac in stil mafiot in Arad. Primul scenariu vehiculat de Politie: Afaceristul ar fi provocat o paguba uriasa traficantilor de tigari

122

Surse din Politia Arad, ciatet de presa locala, anunta ca explozia masinii afaceristului Ioan Crizan ar fi fost provocata de traficantii de tigari. Bomba ar putea avea o conexiune directa cu confiscarea a peste 600 de baxuri de tigari facuta luni de politistii din Arad la Sambateni, arata Aktual24.

Peste 600 de baxuri de tigari de contrabanda au fost confiscate luni, marfa fiind transportata cu un camion inmatriculat in judetul Gorj. Soferul a reusit sa fuga, iar oamenii legii nu i-au stabilit identitatea, oficial, nici pana astazi. Nu s-a stabilit nici macar cui apartine automarfarul folosit la transportarea tigarilor de contrabanda, anunta AradOn.

Loading...

Intamplarea suspecta de luni este acum pusa in legatura directa cu explozia masinii omului de afaceri. Exista voci care spun ca omul de afaceri a vandut pontul cu transportul de tigari oamenilor legii. Alte voci spun ca TIR-ul a poposit in curtea firmei lui Ioan Crisan, cu toate increngaturile ce decurg de aici.

Ultima varianta are legatura cu o precizare din comunicatul remis marti de IPJ Arad, pe tema tigarilor confiscate de politisti, precizare care facea referire la faptul ca autotrenul care transporta tigarile a fost mutat in curtea unei societati comerciale.

Iata si comunicatul de marti: “In dimineata zilei de 24 mai, politistii Serviciului Rutier au oprit in trafic, pe raza localitatii Mandruloc, un autocamion in cuplu cu semiremorca. In momentul legitimarii, soferul autotrenului a fugit de la fata locului, autotrenul fiind transportat in incinta unui operator economic. Existand suspiciuni cu privire la bunurile transportate, au fost solicitati politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, fiind descarcati 14 europaleti care, aparent, contineau borcane de sticla. Dupa indepartarea borcanelor, asezate pe partea exterioara a europaletilor, au fost gasite 323.298 pachete (6.465.960 fire) de tigari de contrabanda, netimbrate. Intreaga cantitate de tigarete precum si mijlocul de transport au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor. Politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda”.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a preluat cazul exploziei masinii din municipiul Arad in urma careia un barbat a decedat, informeaza un comunicat de presa.
Potrivit sursei citate, PICCJ – Sectia de urmarire penala si criminalistica a preluat ancheta in cauza privind explozia unui autoturism marca Mercedes Benz in parcarea magazinului Profi, din cartierul Vlaicu- zona Lebada, din Arad, in dimineata zilei de sambata.

„Preluarea cauzei a avut in vedere complexitatea cauzei data de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave si pentru a se asigura solutionarea cu celeritate a cauzei, in scopul unei mai bune infaptuiri a actului de justitie. Cercetarile se efectueaza sub aspectul savarsirii infractiunii de omor, in urma exploziei decedand o persoana de sex masculin”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Barbatul care a decedat, sambata dimineata, dupa ce i-a explodat masina in parcarea unui supermarket din Arad, este un cunoscut om de afaceri local, Ioan Crisan, au declarat, pentru Agerpres, surse din randul anchetatorilor.

Masina omului de afaceri ar fi explodat cand el a vrut sa plece.

Conform surselor, sunt audiate in prezent persoane care locuiesc in zona unde a avut loc explozia, in conditiile in care suflul a spart mai multe ferestre ale blocului la parterul caruia se afla supermarketul, fara a exista alte persoane ranite.

O echipa de anchetatori de la Bucuresti a plecat spre Arad, cu un elicopter, pentru a prelua cercetarile in acest caz.

Ioan Crisan detinea una dintre putinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajata de mai multi ani in perimetrul unei foste fabrici de canepa situata la cativa kilometri de municipiul Arad. Ferma are 22 de bazine alimentate cu apa termala provenita dintr-un foraj adanc de 900 de metri, iar o parte dintre acestea sunt populate de zeci de tone de peste.