Arhiepiscopia Sucevei, mesaj halucinant despre decesul bebelusului: „Dumnezeu ne-a certat prin aceasta intamplare pentru a ne lumina mintea si a indrepta viata noastra”

202

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor a emis un comunicat halucinant, luni, dupa ce un bebelus a decedat ca urmare a modului in care a fost botezat de preot. Arhiepiscopia sustine ca „Dumnezeu „ne-a certat prin aceasta intamplare pentru a ne lumina mintea si a indrepta viata noastra”.

„Ziua care ar fi trebuit sa fie una a bucuriei, a imbracarii pruncului Iustin in ‘haina luminoasa’, s-a preschimbat intr-o zi a suferintei pentru parintii, nasii, familia si comunitatea sa, care i-au asteptat cu nerabdare venirea in lume. In acest moment de tulburare pentru toti cei ce in loc de haine de sarbatoare vor imbraca haine cernite, inclusiv pentru preotul slujitor, ne este greu sa intelegem de ce Dumnezeu a ingaduit aceasta incercare grea”, se arata in comunicatul Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, conform Aktual24.

Loading...

„Nu exista cuvant si nici fapta care sa stearga lacrimile si sa aline acum inimile frante ale parintilor si rudelor, insa le suntem alaturi in acest moment deosebit de greu si ne rugam cu staruinta Mult Milostivului Dumnezeu sa ii intareasca, sa ii mangaie si sa tamaduiasca aceasta rana, impreuna cu pruncul Iustin, care de acum ii va veghea din preajma tronului Parintelui ceresc.

In tratatul sau ‘Despre copiii care mor timpuriu’, Sfantul Grigorie de Nyssa ofera mai multe raspunsuri, subliniind ca orice faptura creata vine de la Dumnezeu, care se ingrijeste de existenta acesteia, fie ea mai lunga sau mai scurta. Iar daca ingaduie curmarea unei vieti inainte de vreme, dupa mintea omeneasca, este pentru ca, in prestiinta Sa, Dumnezeu nu vrea sa il priveze pe prunc de vreuna din binecuvantarile Sale, stiut fiind faptul ca omul este inzestrat cu multe daruri, pe care are insa libertatea sa le foloseasca precum considera”, mai precizeaza Arhiepiscopia.

„Dincolo de acestea, inaltam rugaciune smerita catre Dumnezeu, Care ne-a certat prin aceasta intamplare, pentru a ne lumina mintea si a indrepta viata noastra, rostind impreuna cu Apostolul: ‘O, adancul bogatiei si al intelepciunii si al stiintei lui Dumnezeu! Cat sunt de necercetate judecatile Lui si cat sunt de nepatrunse caile Lui! Caci cine a cunoscut gandul Domnului sau cine a fost sfetnicul Lui?; (Romani 11, 33-34)”, se arata in finalul comunicatului Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

Bebelusul in varsta de o luna si jumatate din Suceava care a ajuns in stare grava la spital dupa ce preotul l-a scufundat complet in apa in timpul slujbei de botez a murit luni dimineata, anunta Monitorul de Suceava.

Bebelusul a murit in jurul orei 6.00, la sectia de terapie intensiva, unde era intubat si ventilat mecanic.

Din primele informatii, la botez copilul ar fi fost scufundat complet in apa, la Biserica „Sf. Constantin si Elena” din cartierul Zamca din municipiul Suceava. Initial, politistii au deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, dar in noile conditii fapta va fi incadrata la ucidere din culpa. Cercetarile sunt in prima faza in rem, insa urmeaza a se indrepta probabil spre preotul care a oficiat slujba, scrie Monitorul de Suceava.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat ca bebelusul a fost scufundat complet in apa, aratand ca „botezul se face prin intreita cufundare, dupa randuielile Bisericii”. Protopopul a declarat ca a vorbit cu preotul care a oficiat botezul si acesta i-a spus ca bebelusul a plans atat in timpul botezului, cat si dupa ce a fost scos din apa, ceea ce ar insemna ca semnele vitale erau bune.

„Dupa cateva minute, preotul a sesizat ca s-a molesit, a anuntat imediat la 112 si a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat ca bebelusul a fost gasit in stop cardiorespirator de echipajul SMURD ajuns la fata locului, care l-a resuscitat si l-a transportat la spital.