Anuntul lui Boris Johnson care provoaca fiori: Tulpina britanica a coronavirusului este cu 30% mai mortala decat cea initiala

20

Dovezile stiintifice de pana acum cu privire la noua varianta de coronavirus care a aparut in Regatul Unit sugereaza ca aceasta ar fi mai mortala decat varianta obisnuita, spune prim-ministrul tarii, Boris Johnson, conform BBC.

„Pe langa faptul ca se raspandeste mai repede, se pare ca exista dovezi conform carora noua varianta este asociata si cu un grad mai ridicat de mortalitate. Faptul ca NHS (n. red. – sistemul national de sanatate britanic) se afla sub aceasta presiune intensa este urmarea impactului acestei noi variante”, a spus premierul britanic.

Loading...

Datele au fost evaluate de cercetatorii unei organizatii care se ocupa cu studierea bolilor virale respiratorii noi si care consiliaza guvernul de la Londra. Toate informatiile stiintifice sunt, insa, inca preliminare, iar concluziile finale nu exista inca.

Studiile anterioare concluzionasera deja ca tulpina britanica a coronavirusului este mai contagioasa. Ea a fost detectata pentru prima oara in Kent, in luna septembrie. De atunci, ea devenit varianta dominanta a virusului in Anglia si in Irlanda de Nord si s-a raspandit deja in peste 50 de alte tari.

Conform cercetatorilor citati de Johnson, noua varianta este cu 30% mai mortala decat varianta initiala a virusului. Datele au fost obtinute pe baza analizei matematice a numarului de decese, in medie, a persoanelor infectate cu varianta initiala si a persoanelor infectate cu varianta noua de virus.

Sir Patrick Vallance, consilierul-sef al guvernului britanic pe probleme de cercetare stiintifica spune, totusi, ca datele noi nu sunt inca finale.