Anuntul care provoaca panica in PSD-isti! Ministrul Marcel Vela: „Cei vinovati vor plati!” Convorbirile jandarmilor din 10 august au fost desecretizate

13

Convorbirile jandarmilor din timpul protestului Diasporei din 10 august 2018 au fost desecretizate, dupa ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a dat un ultimatum care a expirat vineri seara. Sunt 250 de ore de convorbiri, din care 248 au legatura directa cu misiunea.

Loading...

„Eu, initial, le cerusem pana vinerea trecuta. Le-am primit aseara”, a declarat ministrul Marcel Vela, la Digi 24.

„Partea buna e ca am tras o concluzie clara si evidenta, ca unii nu doreau sa se desecretizeze aceste convorbiri. Jandarmii care au pus piedica la desecretizare, in perioada urmatoare vor da niste explicatii administrative”.

Cele doua ore de convorbiri care sunt inca secretizate, din totalul celor 250, „nu fac referiri importante pentru cursul evenimentelor din 10 august 2018”, a precizat ministrul de Interne care a adaugat ca aceste ore „cuprind informatii si detalii cu privire la alte institutii, dispozitive de forta sau informatii care sunt, sa spunem, secrete de serviciu legate de alte structuri” si, ca pentru a fi si acestea desecretizate, „trebuie sa luam legatura si cu respectivele institutii”, a spus Marcel Vela.

„Cele 248 de ore desecretizate sunt concludente si luni dimineata vor fi inaintate DIICOT-ului”, a adaugat Vela.

Convorbirile desecretizate ale Jandarmeriei din timpul protestului de pe 10 august sunt, in acest moment, probe in dosar.

„Parchetul Militar a solicitat Jandarmeriei si Ministerului de Interne desecretizarea inca de acum mult timp si au fost refuzati. Am solicitat desecretizarea inca de la inceputul mandatului meu, s-a taraganat pana aseara. Asadar, putem trage o concluzie ca cineva nu a dorit desecretizarea lor”, a spus Vela, la Digi 24.

„Cei vinovati vor plati. Jandarmeria merge, in continuare, cu alta imagine, cu alt comportament si alta organizare, pentru ca, in viitor, ceea ce s-a intamplat pe 10 august sa nu se mai intample niciodata in Romania”, a spus ministrul de Interne.