Anuntul care provoaca fiori. Vlad Voiculescu: „Avem de a face cu un nou virus. Astazi la Matei Bals a fost identificat un virus cu tulpina sud-africana”

33

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a anuntat miercuri ca la institutul „Matei Bals” a fost identificata o tulpina sud-africana la un pacient bolnav de coronavirus. „Avem de a face cu un nou virus. Astazi la Matei Bals a fost identificat un virus cu tulpina sud-africana. Nu este primul”, a declarat Vociulescu.

Premierul Florin Citu a declarat anterior ca nu are in vedere o relaxare a restrictiilor actuale impuse in contextul pandemiei SARS-CoV-2, deoarece asteapta rezultatele masurilor, adaugand ca „Romania inca pastreaza masurile cele mai relaxate din Uniunea Europeana”.

Loading...

„In acest moment vrem sa vedem rezultatele acestor masuri pe care le-am luat. Am ajuns la peste 100 de decese in fiecare zi legate de coronavirus. Situatia in ATI este complicata, am ajuns la peste 1.400 de persoane in ATI, cel mai mare numar de la inceputul pandemiei”, a spus Citu la finalul sedintei de guvern, conform Aktual24.

El a adaugat ca „este complicat sa vorbim acum de o relaxare, dar singurul mod prin care putem sa discutam de relaxare este sa putem sa discutam de o campanie de vaccinare de succes”.

Potrivit sefului Executivului, restrictiile din Romania „sunt cele mai relaxate din Uniunea Europeana”.

„Nu printre cele mai relaxate, sunt cele mai relaxate din Uniunea Europeana. Romania inca pastreaza masurile cele mai relaxate din Uniunea Europeana astazi”, a subliniat prim-ministrul.

Totodata, a vorbit si de sustinerea mediului economic in aceasta perioada.

„Am sustinut tot anul trecut si sustin in continuare ca nu vreau sa inchidem economia. Da, avem nevoie de oameni sanatosi pentru a avea o economie puternica, dar avem nevoie de o economie puternica pentru a avea oameni sanatosi”, a spus premierul.