Anthony Fauci: Vaccinurile COVID sunt mai putin eficiente impotriva noilor tulpini ale coronavirusului

28

O serie noua de date arata ca vaccinurile anti-COVID care se gasesc in prezent pe piata nu sunt la fel de eficiente impotriva unora dintre noile tulpini ale coronavirusului, avertizeaza dr. Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA, conform Mediafax, care preia CNBC.

Rezultatele preliminare ale unor studii arata ca noua varianta descoperita in Africa de Sud, cunoscuta drept 501Y.V2, poate evita anticorpii generati de tratamentele pentru virusul SARS-CoV-2 şi ar reduce eficienta vaccinurilor. Totuşi, rezultatele trebuie analizate pentru a se confirma teoria.

Loading...

Anthony Fauci a declarat ca, deşi tratamentele nu sunt la fel de eficiente, pot oferi in continuare un grad semnificativ de protectie, fapt ce reconfirma importanta vaccinurilor in ceea ce priveşte terminarea pandemiei.

„Urmarim cu atentie varianta din Africa de Sud, despre care credem ca prezinta mai multe semne de ingrijorare, insa nu consideram ca reprezinta un lucru pe care nu il putem controla”, a adaugat epidemiologul.

Noile variante ale virusului SARS-CoV-2 din Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia se transmit mult mai rapid decât tulpinile anterioare, insa nu prezinta un nivel mai ridicat de mortalitate.

in același timp, un studiu realizat de cercetatorii Pfizer şi BioNTech arata ca vaccinul pe care l-au dezvoltat are toate şansele sa fie la fel de eficient impotriva tulpinii descoperite in Regatul Unit.

„Sunt destul de optimista cu privire la modul in care vor disparea aceste noi variante. M-aş putea inşela. Am putea gasi din ce in ce mai multe tulpini, iar vaccinul ar deveni mai putin potent, insa ramân in continuare optimista”, a declarat dr. Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlarea Bolilor din SUA (CDC).

in România a fost confirmat vineri al treilea caz de infectare cu Covid-19, in conditiile in care medicul Raed Arafat a recunoscut ca sunt cazuri de bolnavi COVID-19 care nu declara infectarea cu SARS-CoV-2.