ANM: Cod portocaliu de ploi si grindina in 11 judete. Restul tarii, sub cod galben

9

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a extins marti atentionarea Cod galben de ploi torentiale, grindina si vijelii la 38 de judete si municipiul Bucuresti. Ulterior, meteorologii au emis o atentionare cod portocaliu in 11 judete. ANM a emis o avertizare cod portocaliu de ploi si grindina pentru Moldova si nord-estul Munteniei. Restul tarii este sub cod galben.

Loading...

Potrivit ANM, in Moldova, precum si in nord-estul Munteniei va ploua abundent si torential, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40…50 l/mp si izolat 60…80 l/mp.

Aversele vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si grindina.

Avetizarea este valabila pana marti seara, la ora 21.00.

in cea mai mare parte a tarii vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si conditii de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 20…25 l/mp si pe arii restranse 30…50 l/mp, meteorologii emitand cod galben in aproape toate zonele tarii.

Avertizarea cod galben este valabila pana miercuri, la ora 3.00.

De asemenea, pana pe 6 iunie, ora 10:00, este in vigoare o informare meteo de instabilitate atmosferica accentuata in toate regiunile, unde se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. in intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15 – 25 l/mp, iar pe arii restranse 35 – 50 l/mp.

ANM precizeaza ca, in functie de evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza aceste mesaje prin avertizari de vreme severa imediata.