ANM avertizeaza: Cod portocaliu de ploi in aproape jumatate din tara!

6

Meteorologii au anuntat, luni, ca vremea rea continua pana joi, fiind emisa o informare de ploi abundente, vijelii, descarcari electrice si grindina. in unele zone este cod galben, cantitatile de apa putand ajunge pana la 40 de litri pe metru patrat. Pana marti la ora sase in mai multe judete este cod portocaliu, urmand a se inregistra pana la 80 de litri de apa pe metru patrat.

Loading...

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, o informare de instabilitate atmosferica temporar accentuata pentru toate regiunile.

”Se vor semnala averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si caderi de grindina. in interval scurt de timp sau plin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 15-25 litri pe metru patrat, iar pe arii restranse 35 – 50 de litri pe metru patrat”, au anuntat meteorologii, potrivit News.ro.

Totodata, acestia au emis cod galben, pana marti la ora 10.00. in Moldova, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramures si local in Dobrogea si Banat vor fi averse ce vor avea caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului, vijelii si conditii de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi 25 de litri pe metru patrat si pe arii restranse 30-40 de litri pe metru patrat. In plus, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu, valabila de luni de la ora 12.00, pana marti la ora 6.00.

”in Moldova, jumatatea de nord a Munteniei si Oltenia, precum si in sudul si estul Transilvaniei va ploua abundent, iar in intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi 40- 50 litri pe metru patrat si izolat 60-80 litri pe metru patrat”, au mai transmis meteorologii.

Acestia au precizat ca aversele va fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului vijelii si grindina.

Avertizarile vizeaza municipiul Bucuresti si judetele Alba, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Braila, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Salaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Teleorman, Valcea, Vrancea si Vaslui.