Andrei Caramitru: „Urla groaza in ei, vine Marea Curatenie. Cu SUA aici, Tariceanu, Voiculescu si Severin vor face 25 de ani de puscarie”

41

Andrei Caramitru afirma ca evenimentele violente care au loc in aceste zile la Iasi, in jurul raclei Sf. Parascheva, sunt consecinta unui „nationalism legionaroid”. „Sustinatorii ‘revoltei’ sunt Tariceanu, Voiculescu sau Adrian Severin. Urmasii comunistilor, securisti kaghebisti, parnaiasi, care lucreaza cu disperare de ani de zile sa distruga orice din tara asta si s-o arunce in haos”, a scris Caramitru.

„Zilele astea asistam la un spectacol de un absurd extrem. Nationalism legionaroid in jurul unei racle. De fapt sunt disperati – urla groaza in ei.

Loading...

Sa va explic:

– vorbim de o sfanta grecoaica, care nu a avut nicio legatura cu Natiunea Romana, fiind adusa de Vasile Lupu in 1641, la sugestia patriarhului din Fanar – impus de Poarta Otomana! Dar astora le urla romanismul cand vad oasele alea. E absurd

– Sustinatorii “revoltei” sunt Tariceanu, Voiculescu sau Adrian Severin. Urmasii comunistilor, securisti kaghebisti, parnaiasi, care lucreaza cu disperare de ani de zile sa distruga orice din tara asta si s-o arunce in haos. Dar zic ca sunt “patrioti” domne, ei sunt cu tara. Da – sunt cu tara numita Rusia.

Adica Comunistii, kaghebistii, parnaiasii si BOR (plus sparaghelista videochatista) sunt noua coalitie de distrugere a parcursului nostru pro-occidental. Un fel de legionarism sovietic da? Exact ce se intampla in Rusia – marea alianta intre KGB, biserica si mafia.

Disperarea lor e mare. Pentru ca vine MAREA CURATENIE. Cu SUA aici, cu ei scosi din parlament (au fost dati afara inclusiv din PSD), cu Rusia in prabusire economica accelerata si in conflict dur cu UE si SUA – oamenii astia sunt terminati. Si trebuie sa fie terminati. Puscarie pe 25 de ani sau sa fuga in Congo daca vor sa scape”, a scris Caramitru.

Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, considera ca interzicerea pelerinajului de la Iasi la Sf. Cuvioasa Parascheva reprezinta o grava incalcare a libertatii religioase a romanilor.

„Astazi ar fi trebuit sa fie pelerinajul de la Iasi cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva. Guvernul Orban a hotarat, peste noapte, ca anul acesta pelerinajul nu se tine. In opinia mea, este o grava incalcare a libertatii religioase a romanilor. Vad ca a devenit o obisnuinta ca Iohannis si Orban sa intervina in viata credinciosilor, in special a celor ortodocsi”, a scris Tariceanu, miercuri, Pe Facebook.

El sustine ca decizia de a nu se mai desfasura acest pelerinaj ar fi trebuit anuntata din timp.

„Nu pot sa nu compar felul in care Guvernul PNL ia asemenea decizii si felul in care alte guverne isi anunta credinciosii de anularea unor asemenea evenimente majore. Luati de exemplu cazul celui mai mare pelerinaj musulman, cel de la Mecca. Milioane de musulmani strabat mii de kilometri ca sa ajunga acolo. Credeti ca guvernul saudit le-a spus de pe azi pe maine ca pelerinajul nu se mai tine? Nu! Le-au spus cu luni de zile in avans, tocmai pentru ca oamenii sa stie. La fel este cazul pelerinajului hindus de pe malurile Gangelui. Asta inseamna respect pentru oameni, pentru credinta lor. Asta inseamna sa-ti pese mai mult de ei decat de voturile lor. Nu uitati ca de Paste domnul Iohannis ne-a spus sa stam in case sau dupa sarbatorile pascale vor fi inmormantari! Pe scurt, Iohannis si Orban ne spun asa: pelerinajele religioase sunt interzise, dar pelerinajele la vot sunt permise!”, a adaugat Tariceanu.

Liderul ALDE le-a transmis credinciosilor ca, desi „nu se afla alaturi de ei la Iasi, se gandeste la ei”.

„Este anul in care nu sunt la Iasi alaturi de credinciosii ortodocsi, dar asta nu inseamna ca nu ma gandesc la ei. Fie ca Sfanta Cuvioasa Parascheva sa ne ocroteasca si sa ne calauzeasca in vremurile acestea”, a mai scris Tariceanu, conform Aktual24.