Analiza. Oreste Teodorescu dezvaluie ultimele jocuri ale PSD in favoarea Rusiei. Jurnalistul descrie profilul nociv al Danei Girbovan!

31

Jurnalistul Oreste Teodorescu atrage atentia asupra jocurilor pe care guvernarea PSD le face in interesul Rusiei. Ultimele actiuni ale guvernarii Dancila ce convin Kremlinului tin de propunerile facute de PSD pentru functiile de ministri: Dana Girbovan-Justitie, Iulian Iancu-vicepremier pentru Economie si Serban Valeca-Educatie.

Loading...

Analiza jurnalistului Oreste Teodorescu:

„5 motive pentru care guvernul Romaniei lucreaza exclusiv pentru Rusia lui Putin

PSD ramane Ciuma Rosie! Busola lui Dragnea care arata doar Estul a fost inlocuita de brosa lui Dancila, insa asta e singura diferenta! Leadership-ul acestui grup infractional organizat bifeaza doar agenda Kremlinului.

Rezultatele vizitei presedintelui Iohannis la Washington i-a bagat in corzi pe agentii de influenta rasariteni din Guvernul Romaniei si, chiar in mod simbolic, pe 23 August au mai tradat odata interesele nationale.

  1. Guvernul a propus trei ministri foarte iubiti la Moscova: Iulian Iancu, omul care a instrumentat legea offshore, care a pus pe fuga compania Exxon Mobil si ne-a aruncat intr-o competitie falimentari cu gazul rusesc, mult mai ieftin decat cel produs la noi. Dana Girbovan, la Justitie! Promovata si laudata zilnic de propaganda Kremlinului Sputnik, adulata in studiourile Antenei 3 si RTV de trompetele rusesti Plesoianu, Mocanu plus biata Soneria Matei de la B1, toti sustinatori ca Romania este o colonie americana de mana “a paispea”, Girbovan a sustinut frenetic modificarile lui Liviu Dragnea si Florin Iordache la legile justitiei. si pe serban Valeca, un rusofil vechi in sistem, omul lui Adrian Nastase, fratele de sange al lui Dughin, ideologul Kremlinului.
  2. A renuntat la serviciile singurului ministru pesedist, care a inteles importanta rolului anticoruptie si a intaririi institutiilor statului, Ana Birchall de la Justitie, un politician apreciat de Ambasada SUA
  3. Vrea sa elimine din proiectul de OUG pentru modificarea Codului de Procedura Penala prevederile care inaspresc conditiile de eliberare conditionata, visul politicienilor penali!
  4. S-a zbatut sa obtina functiile de comisar european pentru Rovana Plumb si Dan Nica, doi politicieni cunoscuti pentru pozitii eurosceptice, anti-americane, si practicanti ridicoli ai national-ceausismului .
  5. Mentinerea in anturajul premierului a unor fosti ofiteri SIE, care au lucrat candva in “Era Caraman” impotriva intereselor NATO”, analizeaza Oreste.

Totodata, Oreste Teodorescu trece in revista aspectele tenebroase ale trecutului Danei Girbovan, unul din exponentii care au aparat atacul PSD asupra justitiei, judecatoarea fiind intens promovata si de propaganda rusa Sputnik, nu doar de clasicele trompete propagandistice precum Antnea 3 si RTV:

„Cine este fata tunsa militareste si care poarta bluze transparente fara sutien, pe numele ei atat de drag propagandei ruse, Dana Girbovan?

Din pepiniera de cadre utile Moscovei, alaturi de nume precum Liviu Plesoianu, Razvan Savaliuc, Sorina Matei, Mircea Badea, Ingrid Mocanu, se remarca destul de lesne si Dana Girbovan, presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, ONG infiintat in 2007 si care are numarul fabulos de 10 membri, din care doar jumatate sunt cotizanti.

Cultivata asiduu in studiourile Antenei 3 si preluata cu sfintenie de RTV, laudata cu osanale de propaganda oficiala a Kremlinului, Sputnik, Girbovan si-a construit notorietatea prin atacarea sistematica a statului de drept, presedintiei, serviciilor secrete in acelasi timp cu sustinerea totala a desantului gruparii Dragnea impotriva Justitiei…

Iata doar cateva dintre “misiunile” ei in spatiul public, decupate la milimetru din programul de manipulare, dezinformare, fake news propagate de propaganda rusa:

  • in februarie 2017, dupa ce Directia Nationala Anticoruptie a deschis un dosar privind adoptarea si ulterior abrogarea controversatei OUG 13, care a scos in strada sute de mii de oameni in toata tara, Dana Girbovan califica ancheta DNA drept „un derapaj” si cerea „o analiza serioasa la nivel de sistem pentru a se stabili care au fost cauzele unui astfel de derapaj”.
  • Pe 9 iulie 2019, in ziua publicarii Raportului GRECO ce arata ca Romania a facut progrese insuficiente in combaterea corupţiei si critica infiintarea Sectiei speciale, Dana Girbovan afirma ca: „Rapoartele GRECO pe Romania confirma, inca o data, ca aceste evaluari sunt nu doar vadit subiective, ci contin si erori grosiere. (…) Raportul de follow-up cuprinde o analiza partinitoare si pe alocuri superficiala ori eronata a problemelor ce fac obiectul sau, fapt ce compromite seriozitatea si profesionalismul unui asemenea raport ce se finalizeaza prin ‘recomandari’ adresate unui stat pe chestiuni ce tin de justitie”.
  • La finalul lunii iulie 2019, Dana Girbovan afirma ca „este trista si foarte cinica folosirea cazului de la Caracal pentru ca diversi magistrati, jurnalisti sau formatori de opinie sa isi valideze tezele despre justitie si modificarile aduse legilor justitiei .”
  • Dana Girbovan a criticat si organizarea referendumului pe justitie din 26 mai , despre care a declarat ca ii aminteste de „comunism”: „Prin includerea mai multor probleme intr-o singura intrebare, referendumul din 26 mai incalca libertatea fiecarui cetatean de a-si exprima distinct punctul de vedere cu privire la fiecare dintre multele probleme supuse referendumului. “
  • A fost o sustinatoare, anul trecut, a modificarii legilor justitiei in varianta in care au trecut de „Comisia Iordache” si de Parlament si a contribuit activ la elaborarea acestora.

Astazi, aceasta doamna tunsa militareste, aparent timida, genul tocilar care a invatat bine cateva fraze pe care le combina intre ele, specializata in dreptul muncii este propunerea Guvernului Dancila pentru portofoliul Justitiei! Singura diferenta fata de Iordache “alta intrebare” consta in purtatul bluzelor transparente fara sutien si a faptului ca este mult mai rezistenta la bautura!

Numirea ei este salutata imediat de coropisnitele degraba pupatoare de moaste kaghebiste: Gelu Visan si Sorina Matei. Cum unde in alta parte decat in Sputnik…”, puncteaza Oreste.