ANAF a restituit taxa auto pentru 420.000 de contribuabili care au platit taxa intre 2007 si 2017!

6

Un numar de 420.000 de contribuabili au primit, in perioada 3 – 5 iunie 2019, suma totala de 700 de milioane de lei reprezentand taxe auto achitate de acestia in intervalul 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017, informeaza miercuri Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Loading...

„Demersul Ministerului Finantelor Publice si al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala va continua pana la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor romani, care au achitat taxe auto (taxe auto pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu)”, se mentioneaza intr-un comunicat al ANAF, citat de Agerpres.

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a anuntat joi, 30 mai, ca la inceputul acestei saptamani cele 700 de milioane de lei care au fost transferate la Fondul de mediu pentru restituirea taxei auto trebuie sa se regaseasca in conturile romanilor.

„Astazi (30 mai – n. r.), in Guvern, am avut o propunere de act normativ pentru aprobarea bugetului Fondului de mediu, o rectificare a bugetului Fondului de mediu, pentru a putea transmite cat mai curand, in urmatoarele zile, catre populatie, suma de 700 de milioane de lei, suma care a fost saptamana trecuta suplimentata din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului pentru Fondul de mediu. Acum este aceasta procedura tehnica de rectificare a bugetului Fondului de mediu pentru ca aceasta suma sa poata fi trimisa catre oamenii care au de recuperat aceasta taxa. (…) Undeva luni – marti si cele 700 de milioane de lei trebuie sa se regaseasca in conturile romanilor”, a spus Teodorovici, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.