Ana Birchall cere demisia baronului Arsene, dupa incendiul de la Neamt: „Este un gunoi, locuitorii din Neamt sa ii dea un sut undeva”

57

Deputatul Ana Birchall a solicitat, sambata noapte, demisia lui Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt. Spitalul Judetean Piatra Neamt este un subordinea lui Arsene, acesta numind recent un politruc ca director al spitalului.

„Ionel Arsene din Neamt, exact acelasi Arsene care a avut, de peste 4 ani, in subordine si in administratie spitalul in care s-a produs tragedia din aceasta seara inca nu si-a dat demisia?? Sper ca toti locuitorii din Neamt sa ii dea un sut undeva si sa il trimita unde ii e locul: la lada de gunoi… pentru ca este un gunoi!”, a scris Birchall pe Facebook.

Loading...

Arsene a declarat, sambata noapte, nu este important cine e manager.

„Managerul spitalului judetean cred ca este jurist. Ar trebui sa vedem cauza tragediei, asta e cel mai important. Nu l-am numit pe manager dupa ce a trecut de la PNL la PSD”, a sustinut Arsene la Antena 3.

Director al Spitalului Judetean Piatra Neamt este Lucian Micu, fost primar al orasului Roman. El a fost numit in functie de baronul Ionel Arsene dupa ce a trecut de la PNL la PSD. Un incendiu la sectia ATI, izbucnit sambata seara, a dus la decesul a 10 pacienti infectati cu coronavirus, a anuntat ministrul Sanatatii.

„Vestea buna este ca incendiul a fost stins in totalitate, nu a fost afectata decat sectia ATI. Toti pacientii sunt in siguranta. Nu pot sa va spun care este sursa incendiului, asteptam raportul oficial al ISU”, a declarat Micu la Digi24.

In ultimele zece luni s-au schimbat opt manageri, printre acestia aflandu-se si Toader Mocanu, fost prefect si senator de Neamt.

Micu nu a mai putut candida la alegerile locale intrucat fusese declarat incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate. El a trecut apoi la PSD, iar Arsene l-a instalat director al spitalului judetean.

„E un nou inceput in viata mea, unul in care imi propun sa pun si mai mult suflet, si mai multa munca, si mai mult timp decat am facut pana acum, evident, daca asta este posibil. Cei care ma cunosc stiu sigur ca nu imi place sa stau degeaba si nici sa nu iau lucrurile de-a gata!

De astazi, am preluat functia de manager la Spitalul Judetean de Urgenta din Piatra Neamt. Stiu sa fac administratie, in sensul ca pot sa le confer celor din jurul meu conditiile optime pentru a avea siguranta ca isi pot face treaba cum pot ei mai bine. Acesta este primordialul meu scop.

(…) Nu este cel mai favorabil moment pentru a accepta sa fiu lider in sistemul sanitar, stiu asta, dar am incredere in echipa medicala de la SJU ca face ceea ce poate si stie mai bine ca pacientii din unitatea medicala sa se faca bine! Acesta este scopul lor si nu am nici cea mai mica indoiala ca se preocupa pentru a-l duce la bun final. La fel voi face si eu, ca preocuparea mea principala – de a administra foarte bine acest spital – sa fie una care sa raspunda celor mai multor solicitari atat venite de la pacienti, cat si de la echipa medicala.

Printr-o buna comunicare, cu multa deschidere si transparenta totala, vom reusi sa trecem peste barierele ‘impuse de societate’ si sa ne aducem aminte ca, cel mai important, este sa avem grija de binele celui din jur!”, spunea Micu dupa instalare.

Zece persoane au decedat, sambata seara, in urma incendiului izbucnit la sectia ATI a Spitalului Judetean din Piata Neamt, a anuntat purtatorul de cuvant al ISU Neamt, Irina Popa.

„Incendiul a fost localizat si lichidat in cel mai scurt timp. Din pacate, in urma incendiului s-au inregistrat si victime, mai exact sapte persoane au decedat”, a declarat Popa, la Digi 24.