Amenzi pentru bucurestenii care nu respecta regulile cand merg cu bicicleta sau trotineta electrica

15

Zeci de bucuresteni au fost amendati intr-o singura zi pentru ca nu au respectat regulile privind circulatia bicicletelor si a trotinetelor electrice. Cei mai multi au fost sanctionati deoarece nu au circulat pe banda dedicata lor, scrie Mediafax.

Potrivit Politiei, politistii Brigazii Rutiere au actionat miercuri in mai multe zone din Capitala. Actiunea a vizat cu precadere prevenirea producerii accidentelor de circulatie produse din cauza nerespectarii prevederilor legale privind circulatia bicicletelor si a trotinetelor electrice.

Loading...

In urma activitatilor desfasurate au fost aplicate 100 sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 29.000 de lei. 89 sanctiuni au fost pentru nerespectarea regulilor privind circulatia bicicletelor, iar 11 i-au vizat pe proprietarii de biciclete.

Printre cei amendati de politisti a fost un barbat in varsta de 30 de ani care a condus o trotineta electrica in Piata Victoriei si nu a respectat semnalul politistului rutier, nu a circulat pe pista pentru biciclete special amenajata si nu a avut asupra sa cartea de identitate. Persoana a fost amendata cu 1.450 lei, in timp ce un biciclist, aflat tot in Piata Victoriei, a primit o amenda de 580 de lei, pentru ca nu a circulat pe pista dedicata.