Amenzi de 400.000 de lei in urma protestelor din cele 70 de orase din Romania

11

Jandarmeria Romana a asigurat masurile de ordine si siguranta a participantilor la protestele care au avut loc luni in 70 de localitati, fiind aplicate organizatorilor si participantilor 650 de amenzi, in valoare totala de peste 400.000 de lei, pentru mai multe incalcari ale legislatiei in vigoare, informeaza Aktual24.

Potrivit unui comunicat de presa al Jandarmeriei, transmis marti, sanctiunile au fost aplicate, in principal, pentru nedeclararea manifestatiilor, desfasurarea acestora in intervalul de timp in care normele legale prevad restrictionarea circulatiei si permit deplasarea in afara locuintei pentru motive strict reglementate, precum si pentru nerespectarea masurilor de protectie sanitara.

Loading...

In 38 dintre cele 70 de localitati in care au avut loc manifestatii publice s-a depasit numarul maxim de participanti prevazut de lege, respectiv 100 de persoane, precizeaza comunicatul.

In Bucuresti, in urma interventiei pentru restabilirea ordinii publice, 188 de persoane au fost conduse la sediile de Politie, unde se desfasoara cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii ultraj, distrugere, tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, furt calificat si port fara drept de obiecte periculoase. Totodata, au fost inregistrate situatii de agresiune asupra fortelor de ordine prin folosirea de materiale pirotehnice, elemente de mobilier stradal, sticle, bucati de asfalt si pietre, in urma acestor incidente fiind raniti 12 jandarmi si avariate sase autospeciale, se arata in comunicat.

Conform acestuia, si la protestele din Drobeta-Turnu Severin si Galati au fost inregistrate incidente, manifestantii agresand fortele de ordine, iar la Braila s-a incercat distrugerea unui indicator rutier, cei implicati urmand sa raspunda penal.