Ambasadorul SUA il lauda pe Florin Citu: „S-a descurcat de minune in efortul de a readuce Romania pe calea corecta”

Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, a tinut sa isi manifeste, joi, aprecierea fata de activatea ministrului Finantelor, Florin Citu. „Avand in vedere dezordinea cauzata de legile si reglementarile puse in aplicare defectuos, pe care a mostenit-o, Ministrul Citu s-a descurcat de minune in efortul de a readuce Romania pe calea corecta. Am incredere deplina ca impreuna cu echipa sa va realiza securitatea economica necesara Romaniei!”, a declarat Zuckermann.

„Astazi, Ambasadorul Adrian Zuckerman si Ministrul Finantelor Publice Florin Citu s-au intalnit si au discutat despre planurile Ministerului Finantelor Publice de a asigura un cadru stabil pentru investitii, care sa garanteze ca economia Romaniei se va redresa rapid, dupa ce a fost afectata de pandemie. Chiar si la acest moment, indicii de redresare economica a Romaniei se situeaza la unele dintre cele mai bune valori raportate din UE.

Loading...

In mai putin de un an de la investirea Guvernului Orban, Ministrul Citu si colegii sai au depus eforturi deosebite pentru a transforma Romania intr-o destinatie atractiva, stabila si transparenta pentru investitiile straine. Ambasadorul Zuckerman a declarat: ‘Avand in vedere dezordinea cauzata de legile si reglementarile puse in aplicare defectuos, pe care a mostenit-o, Ministrul Citu s-a descurcat de minune in efortul de a readuce Romania pe calea corecta. Am incredere deplina ca impreuna cu echipa sa va realiza securitatea economica necesara Romaniei!’”, anunta Ambasada SUA.

Pe de alta parte, PSD pregateste un proiect de lege care il vizeaza direct pe Florin Citu. Proiectul, initiat de Daniel Zamfir, prevede sanctionarea cu inchisoarea intre 6 luni si 3 ani pentru ministrii care refuza in mod repetat sa se prezinte la audieri in comisiile de specialitate sau de ancheta.

„Marcel Ciolacu foloseste hamsterul lui Dragnea si face o lege doar pentru mine! Sunt disperati si incearca orice doar sa scape de mine. Marcel Ciolacu a gasit unealta perfecta sa-i faca munca de jos – hamsterul lui Dragnea. Inginerul sef peste comisia economica, da se intampla de ani bun in Parlament, si campion la legi respinse de CCR isi pune semnatura pe inca o mizerie de lege”, a scris Florin Citu pe Facebook.

Liberalul precizeaza ca proiectul de lege este facut special pentru el si are scopul de a il trimite la inchisoare.

„O lege facuta special pentru mine si care are ca scop sa ma trimita la puscarie. Forteaza apropbarea pana la alegerile parlamentare. Lui Marcel Ciolacu si hamsterului lui le spun doar atat. Nu va mai agitati tovarasi. Mai este putin si scapam Romania de voi”, a conchis Citu.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a depus la Senat, in procedura de urgenta, un proiect de lege care prevede sanctionarea cu inchisoarea intre 6 luni si 3 ani pentru ministrii care refuza in mod repetat sa se prezinte la audieri in comisiile de specialitate, comisiile de ancheta sau in Parlament.

Initiativa legislativa semnata si de alti 11 parlamentari social-democrati modifica si completeaza Legea 115/1999 privind responsabilitatea ministeriala, prin introducerea unui nou subpunct la articolul 8 alineatul (2) Constituie, de asemenea, infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani urmatoarele fapte savarsite de catre un membru al Guvernului: „c) Refuzul repetat de a se prezenta la lucrarile comisiei permanente la care este invitat, in cadul activitatii de informare a Parlamentului de catre membrii Guvernului, potrivit art. 111 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata”, transmite aktual24.