Alexandru Rafila refuza oferta lui Victor Ponta: „Nu candidez la Primaria Capitalei!”

27

Profesorul Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie si reprezentantul Romaniei la OMS, a confirmat, vineri seara, la Digi24, ca a primit oferta de a candida la Primaria Capitalei din partea Pro Romania, dar a spus ca a decis sa decline propunerea lui Victor Ponta.

Medicul a explicat ca aceasta oferta i-a fost facuta inainte de a pleca in vacanta si a cerut un ragaz sa reflecteze asupra ei, pentru ca este o propunere „pe care trebuie sa o digeri”.

Loading...

Dupa ce s-a intors din vacanta, in urma cu doua zile, Alexandru Rafila i-a comunicat lui Victor Ponta ca a decis sa decline oferta si sa nu candideze, pentru ca „traim o perioada dificila” si considera ca ar fi mai multa nevoie de expertiza sa in domeniul sanatatii decat in administratia publica. Profesorul Rafila este convins ca a luat „decizia corecta”.

Numele dr. Alexandru Rafila incepuse deja sa fie vehiculat in spatiul public ca posibil candidat al Pro Romania la Primaria Capitalei. Intrebat despre aceasta, in urma cu cateva zile, la televiziunea publica, Victor Ponta a spus: „M-as bucura, pentru ca am o parere foarte buna despre domnia sa”.

Intrebat daca va candida el insusi la Primaria Capitalei, Victor Ponta a reiterat ca Pro Romania va avea un candidat propriu, despre care si-a exprimat speranţa ca va fi mai bun decat el. „Pro Romania va avea un candidat care va oferi o alternativa faţa de domnul Nicusor Dan si doamna Firea. Pro Romania o sa aiba candidat care va lua multe voturi de la Nicusor Dan si de la Gabriela Firea”, a spus Victor Ponta, conform Digi24.