Alexandru Rafila avertizeaza: La Suceava situatia nu este sub control. Problema noastra o sa fie focarele

5

Profesorul Alexandru Rafila atrage atentia ca in perioada urmatoare ar putea aparea problema focarelor intr-o regiune sau intr-o institutie, iar gestionarea va fi extrem de importanta pentru mentinerea sub control a epidemiei in Romania. Referitor la situatia de la Suceava, Rafila a precizat ca acolo situatia nu este inca sub control, motiv pentru care s-a mentinut carantina.

„La Suceava situatia inca nu este sub control, am avut o speranta cand a scazut numarul de cazuri noi vreo doua zile la rand, dar acolo, lucrurile evolueaza inca. De aceea s-a mentinut carantina, fata de alte localitati unde, odata cu masurile impuse, cum e Tandarei, a scazut mult numarul de cazuri.

Loading...

La Galati e un focar intr-o institutie de ingrijire medicala si acolo se concentreaza majoritatea cazurilor din Galati.

Problema noastra o sa inceapa sa fie focarele, nu atat numarul de cazuri noi la nivel national, ci mai degraba concentrarea lor in anumite zone sau situatii.

Gestionarea acestor focare trebuie sa intre intr-un soi de rutina pentru autoritatile de sanatate publica. Asta va fi cheia raspunsului pentru controlul epidemiei in perioada urmatoare.”, a explicat Rafila, potrivit Digi24.

Potrivit lui Rafila, este surprinzator ca Bucurestiul e doar pe locul 4 privind numarul de cazuri, transmiterea infectiei in Capitala nefiind foarte ridicata, raportat la numarul de locuitori.

„Ar fi anormal sa nu gasim Bucurestiul intre primele regiuni afectate, poate e surprinzator ca e doar pe locul 4 privind numarul de cazuri”, a afirmat Alexandru Rafila.