Alerta de coronavirus la Vatican. Un caz de COVID confirmat la resedinta din Vatican unde locuieste papa Francisc

39

Un barbat care locuieste in aceeasi resedinta de la Vatican in care locuieste si papa Francisc a fost testat pozitiv cu COVID-19 si a intrat in izolare, a informat sambata biroul de presa de la Vatican, potrivit Reuters, scrie Agerpres. Programul suveranului pontif nu a suferit modificari.

Barbatul, a carui identitate nu a fost dezvaluita si care nu a prezentat simptome de boala, a plecat din resedinta Santa Marta si a intrat in izolare alaturi de alte persoane cu care a fost in contact direct, se precizeaza intr-un comunicat.

Loading...

Programul de sambata al suveranului pontif nu a suferit modificari: papa a primit trei persoane in cadrul unor audiente private separate, iar apoi s-a adresat unui grup numeros de politisti italieni.

Papa Francisc, caruia i-a fost extirpat parte dintr-un plaman in urma unei infectii din tinerete pe vremea cand locuia in Argentina, face teste frecvente pentru depistarea COVID-19.

O alta persoana care traieste in aceeasi resedinta – alcatuita din circa 130 de camere si apartamente – a fost testata pozitiv la coronavirus atunci cand pandemia a lovit Italia, in martie.

Vaticanul, un mic stat-oras in mijlocul Romei, a fost afectat doar intr-o mica proportie de coronavirus, cu circa 20 de cazuri confirmate in total.

Trei rezidenti ai Vaticanului care au fost recent testati pozitiv s-au insanatosit, se mai spune in comunicatul publicat sambata.

Patru membri ai Garzii Elvetiene, trupele de elita care asigura protectia suveranului pontif, au fost testate pozitiv pentru COVID-19 saptamana trecuta.