Adrian Streinu-Cercel: „Virusul se deplaseaza cu circa 7,3 metri pe secunda din cavitatea bucala”

159

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului „Matei Bals” din Capitala, i-a avertizat, sambata, la Antena 3, pe protestatarii care au manifestat in Piata Universitatii din Capitala impotriva obligativitatii mastii de protectie de catre elevi.

„Cand se imbolnavesc suna si cer ajutor. Lumea se sperie doar in momentul in care se imbolnaveste. Pana nu se imbolnaveste si nu a ajuns boala in dreptul lor, zic, ‘Pe mine nu ma poate afecta’. Cand ii afecteaza se intreaba ‘Dar de ce oare m-a afectat tocmai pe mine?’. Este in natura fiintei umane. Dansii vorbesc despre botnita, eu nu stiu sa poarte cineva botnita impotriva SARS-CoV-2, stiu ca trebuie sa poarte masca si asta recomand. Vor sa inteleaga, bine, nu vor sa inteleaga, iarasi bine. Fiecare este liber sa isi aleaga soarta”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, potrivit Aktual24.

Loading...

„Vedem la televizor lumea fara masca, ca si cand acesti oameni ar spune ca virusul este pe undeva ascuns, pitit prin tufisuri. Lumea trebuie sa inteleaga ca acest virus se plimba pe strada. Cand o persoana infectata cu acest virus vorbeste, virusul se deplaseaza cu circa 7,3 metri pe secunda din cavitatea bucala”, a mai declarat acesta.