Adevarul despre guvernarea PSD! Scrisoarea unui inspector scolar, la final de mandat: Am schimbat opt ministri, unii semidocti certati cu limba materna si logica bunului-simt! Au incercat sa isi bata joc de mine, PSD are nevoie de supusi!

9

Fostul sef al Inspectoratului scolar Judetean Braila, Catalin Canciu, scrie ca „a schimbat” opt ministri ai Educatiei, „unii semidocti certati cu limba materna”. Canciu sustine ca postul sau nu va fi scos la concurs deoarece „PSD are nevoie de supusi”.

Loading...

Intr-un text postat pe pagina sa de Facebook Catalin Canciu vorbeste despre politizarea sistemului de invatamant si despre lupta pe care a dus-o cu politicienii care doreau sa instaleze in fruntea inspectoratului propriul om.

El declara ca a refuzat sa stea in genunchi pentru „a primi ceva din troaca politica a prezentului”.

„Sfarsit de mandat! S-au incheiat patru ani frumosi in care am putut cultiva permanent o atmosfera de onestitate, corectitudine si echilibru, in care nu am stat niciun moment in genunchi pentru a primi ceva de la troaca politica a prezentului. Un mandat obtinut curat prin concurs, in concurenta cu un candidat sustinut de PSD, intr-o guvernare pesedista. Patru ani de reusite, cu rezultate excelente la examenele nationale si concursuri scolare, proiecte pe care le-am initiat si desfasurat cu succes, in pofida unui mediu ostil educatiei. Un mandat greu in care am „schimbat” opt ministri, fiecare cu frustrarile sale, unii semidocti certati cu limba materna si logica bunului-simt, lipsiti de cultura si educatie, altii „eroi ai reformei”, aproape toti adevarate ghiulele pregatite sa se detoneze pentru a subrezi sistemul de invatamant la maximum. Cu reguli schimbate din mers, cu o birocratie istovitoare „emanata” de cei peste 500 de functionari ministeriali la care a trebuit sa facem fata (peste 60.000 de documente intrate si/sau iesite din institutie in cei patru ani), cu legi intr-o permanenta schimbare, imposibil de aplicat in care sintagma abunda, cu manuale de tot felul – gresite, de sport, unice si compendii etc.”, scrie fostul sef al IsJ Braila.

De asemenea, Canciu spune ca investitiile si reforma despre care se vorbeste reprezinta „carpeli si populism ieftin”.

„Un mandat greu pentru ca scoala braileana a primit doar firimituri pentru modernizare, pentru materiale didactice sau altceva pentru progresul ei. Doar carpeli si populism ieftin! Chiar daca au incercat sa isi bata joc de mine, demitandu-ma de doua ori, obligandu-ma sa-mi caut dreptatea prin salile de judecata, procese pe care le-am castigat pe linie, au reusit sa construiasca un om puternic care daca ar avea posibilitatea sa intoarca Lumea in 2015, ar merge pe acelasi drum pentru ca in jurul lui sunt multi, multi semeni deosebiti care isi doresc o alta Romanie pentru care trebuie sa lupte. Multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine cu gandul, cu fapta si cu sufletul!”, a mai scris Catalin Canciu.

Acesta a adaugat ca multe persoane din afara sistemului de educatie l-au intrebat de ce nu mai participa la un nou concurs si a raspuns ca ar mai participa oricand, daca acest lucru ar fi posibil: „Pesedeul si aliatii sai nu au nevoie decat de supusi, motiv pentru care nu vor mai organiza niciodata vreun concurs si de aceea ii vor numi doar pe acestia, pentru a-si rezolva interesele lor marunte de pe plan local”.

Catalin Canciu a devenit cunoscut datorita luptei cu politicienii care au incercat sa-l inlocuiasca din functie, dar nu au reusit, deoarece profesorul, ajuns in fruntea ISJ Braila in urma unui concurs, s-a adresat instantelor si judecatorii i-au dat dreptate.

Pe 15 august mandatul i-a expirat, iar Catalin Canciu se va intoarce la catedra in conditiile in care pentru functia vacanta nu va fi organizat un nou concurs.