Actorul Dragos Bucur explica decizia de a nu se vaccina si de a nu purta masca: „Consider ca traiesc intr-o societate in care inca am voie sa nu fiu de acord cu guvernul”

27

Actorul Dragos Bucur, prezentatorul emisiunii „Visuri la cheie” de la Pro TV, a revenit miercuri seara cu explicatii la postarea din seara precedenta in care sustine ca nu se vaccineaza si nici nu poarta masca.

Bucur le spune celor care il „injura” si il „ataca” sa se gandeasca la faptul ca „in curand s-ar putea sa fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o parere”.

Loading...

Actorul afirma ca nu incurajeaza pe nimeni sa nu poarte masca, dar sustine ca nu este „de acord cu aceasta ordonanta militara si consider ca traiesc intr-o societate in care inca am voie sa nu fiu de acord cu guvernul si cu deciziile lui si sa imi exprim public acest dezacord”. Vedeta Pro TV mai sustine ca stie sigur „ca mai sunt oameni care gandesc ca mine, dar fie le este teama sa se exprime public, fie prefera sa stea departe de online”.

Mesajul transmis de actorul Dragos Bucur:

Este prima oara cand sunt injurat la o scara atat de mare si sunt dator sa raspund atat injuraturilor cat si incurajarilor.

Cativa prieteni m-au sunat sa ma intrebe de ce nu tac, de ce a trebuit sa spun ce gandesc. Ei bine, aceasta intrebare este raspunsul la ea insasi. Am spus ce gandesc pentru ca oamenii au ajuns (iar) sa aleaga varianta in care tac si pastreaza pentru ei si familiile lor ceea ce cred, de teama ca nu cumva sa fie linsati public si ostracizati si sa nu isi piarda locurile de munca, prietenii, relatiile si sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obtinut cu mijloace noi.

Mi-a fost teama de reactia pe care impartasirea parerilor mele ar putea sa o nasca, apoi mi-a fost rusine de aceasta teama si de gandul meschin ca „E mai bine tac decat sa spun ce cred”. Cum de obicei aleg sa fac exact lucrurile de care imi e cel mai frica, asta am facut si acum.

Celor ce aleg sa injure si sa atace ii sfatuiesc sa se gandeasca la faptul ca in curand s-ar putea sa fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o parere. Cred ca ne apropiem de acel moment si nu vreau sa particip la crearea lui.

Nu sustin ca decizia de a nu ma vaccina este cea corecta, dar sustin si apar libertatea de a lua singur aceasta decizie. Nu incurajez pe nimeni sa nu poarte masca, dar nu sunt de acord cu aceasta ordonanta militara si consider ca traiesc intr-o societate in care inca am voie sa nu fiu de acord cu guvernul si cu deciziile lui si sa imi exprim public acest dezacord. Stiu sigur ca mai sunt oameni care gandesc ca mine, dar fie le este teama sa se exprime public, fie prefera sa stea departe de online.

Sunt un om cu familie, sunt artist, cred in Dumnezeu si in libertatea de expresie, sunt sustinator al luptei impotriva discriminarii si astea sunt valorile dupa care ma ghidez in viata. PS-acum imi e teama sa citesc toate comentariile de la postarea precedenta, dar trec eu si peste teama asta!