Actiuni de dezinfectie fara precedent in sectorul 2! Viceprimarul Dan Cristian Popescu: „Trebuie sa nu intram in panica si sa ne informam doar din surse oficiale”

14

Pe fondul combaterii efectelor pandemiei COVID-19, Primaria Sectorului 2 al Municipiului Bucuresti a dat startul unui set de masuri fara precedent de igienizare, spalare mecanica si dezinfectare a tuturor spatiilor publice, trotuarelor si locurilor de joaca.

Astfel, pe timp de noapte, locurile de joaca din sectorul 2 sunt spalate cu substante speciale iar toate suprafetele ce pot intra in contact cu copiii sunt dezinfectate. Trotuarele din preajma tuturor spitalelor si locurilor de inters public vor fi spalate mecanizat si dezinfectate cu substante pe baza de clor.

Loading...

Pasajul Obor va fi inchis, vineri noapte si igienizat in intregime, urmand ca Piata Obor, cea mai mare piata din Romania, sa fie si ea igienizata in cursul noptii de duminica spre luni. Actiunile vor continua si pe parcursul saptamanii viitoare, fiind vizare trotuarele si caile de acces din jurul bisericilor, centrelor comerciale, parcurilor si bulevardelor principale.

Intreaga actiune este coordonata din teren de viceprimarul Dan Cristian Popescu care a tinut sa indemne lumea la calm: „Preventia este cea mai importanta componenta a luptei impotriva COVID-19. Am decis sa igienizam toate spatiile publice pentru a asigura un climat cat mai sigur cetatenilor din sectorul 2. Vreau sa indemn la calm, la responsabilitate. Trebuie sa nu intram in panica si sa ne informam doar din surse oficiale. De asemenea, trebuie sa urmam regulile de baza ale preventiei, sa ne spalam pe maini cat mai des, sa evitam aglomeratia si deplasarile ce nu sunt urgente”.