35 de indieni din Popesti-Leordeni au fost depistati cu COVID. 19 dintre ei au fost internati la „Victor Babes”

9

Un numar de 35 de cazuri de COVID-19 au fost depistate la cetateni din India care lucrau in orasul Popesti-Leordeni, judetul Ilfov, informeaza un comunicat de presa al Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Pe 1 mai, Directia de Sanatate Publica Ilfov a informat Institutul National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (INSP – CNSCBT) despre un focar de infectie cu SARS-CoV-2 depistat la 9 cetateni din Republica India, angajati ai unei firme cu sediul in Popesti-Leordeni.

Loading...

Acestia au venit in tara pe Aeroportul Otopeni in data de 20 aprilie, prezentand teste RT-PCR negative.

Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajati au intrat direct in carantina pentru 5 zile, urmand a fi testati preventiv inainte de a intra in comunitate.

INSP precizeaza ca in data de 26 aprilie au fost depistati cu SARS-CoV-2 in urma efectuarii unor teste antigen rapide.

De asemenea, tot DSP Ilfov a informat ca alti 26 de cetateni straini din Republica India, angajati ai unei alte firme care isi desfasoara activitatea in localitatea Popesti-Leordeni, au fost depistati cu SARS-CoV-2 in urma unei testari cu teste antigen rapide in zilele de 19 si 20 aprilie.
Potrivit INSP, dintre cele 35 de persoane care au fost confirmate cu infectia SARS-CoV-2, in prezent se afla internate 19 persoane, dintre care 18 la Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Victor Babes” din Bucuresti si una la Institutul „Matei Bals”.

Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se afla, in continuare, in izolare in localitatea Popesti-Leordeni, afirma aceeasi sursa.

Pe 30 aprilie, pacientilor internati in Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale „Victor Babes” li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR si a secventierii.

Pe 3 mai, Institutul „Cantacuzino” a comunicat catre INSP rezultate pozitive la secventiere pentru varianta britanica la 3 pacienti, precum si pentru o varianta indiana, alta fata de cea care a provocat situatia epidemiologica actuala din India, la alti 7 pacienti. Alti 5 pacienti au fost pozitivi pentru varianta B.1.127, care nu reprezinta o varianta ce determina ingrijorare. In 3 cazuri, probele au o incarcatura virala mica neconcludenta, precizeaza sursa citata.